XI/8. 2016. március 17.

Szövetségi hírek, beszámolók

Cserkész kedvezménykártyával 4%-al olcsóbban vásárolhatsz a TESCO, Auchan, SPAR, Lidl és még jópár üzletben!

Külügyi hírek

Találkozó francia cserkészekkel (július vége - augusztus eleje)
Közös programlehetőség francia cserkészekkel nyáron

Cserkész programok

Szabadtéri Passió
Árvizi emléknap beszámoló

További hírek, beszámolók

A cserkész ahol tud, segít!

Pályázatok

Alkoss Te is közösséget!
Szövetségi hírek, beszámolók

Cserkész kedvezménykártyával 4%-al olcsóbban vásárolhatsz a TESCO, Auchan, SPAR, Lidl és még jópár üzletben!

Folytatva a sort: DM, Extreme Digital, Media Markt, Decathlon, Euronics, Praktiker, Penny, MOL, C&A, Hervis, Ofotért, Promod, Douglas, Reno, ... stb.

Kicsit részletesebben: a cserkész kedvezménykártyával most Sodexo utalvány vásárlására nyílik lehetőség, 4% kedvezménnyel. Ez az utalvány váltható aztán be a fent felsorol boltok, üzlethálózatok bármelyikében.

Hogyan lehet hozzájutni az utalványhoz? A http://www.sodexoutalvanyok.hu/ oldalon kell a rendelést megadni (a kék kártyán szereplő 18 karakteres vonalkódszámmal együtt), utalni, majd a budapesti megrendelésnél - az előre utalástól számítva - legkésőbb 14 munkanapon belül díjmentesen kiszállításra kerülnek az utalványok. Három helyen személyes átvételre is van lehetőség. A vidéki rendelések költsége sajnos 1500 forint alkalmanként, így a nem budapesti kártyatulajdonosoknak érdemes összefogniuk az utalványrendelésben, vagy budapesti ismerősöket bevonni.

Figyelem! Rendelés előtt kérjük, hogy alaposan olvassátok át a http://www.sodexoutalvanyok.hu weboldalt, valamint nézzétek meg a Sodexo utalványok felhasználhatóságát, aktuális elfogadóhálózatát (amely a fenti felsoroláshoz képest idővel akár eltérést is mutathat)!

Jó munkát!

Szórád Előd cst. (118.)
kedvezményrendszer-koordinátorKülügyi hírek

Találkozó francia cserkészekkel (július vége - augusztus eleje)

Kedves Cserkésztestvérek!

Nyáron egy húsz fős, 14-17 éves cserkészekből álló csapat túrázik a Duna-mentén nálunk; és szívesen találkoznának magyar cserkészekkel (feltehetően angolul is beszélnek a francia mellett) : )

Július 23 - augusztus 7 közt lesznek Budapesten.

Kifejezett programot nem írtak, tehát lehet kreatívnak lenni (városnézés, túra, játék, csapatprogram stb.)

Aki szívesen töltene velük időt, az jelentkezzen az intercom@mcssz.hu címen a részletekért.

Jó munkát!

Országos Külügyi Bizottság


Közös programlehetőség francia cserkészekkel nyáron

Július végén/augusztus elején 30 fiúból és 30 lányból álló francia cserkészcsapat (14-17 évesek) keresnek partnercsapatot magyarországi programjukhoz.

Három hétig lesznek itt; szívesen vennének részt közös túrán vagy valami közös munkában-tevékenységben is (akár két csoportra osztva). Feltehetően annak is örülnek, ha a három hét egy részre tud valaki bekapcsolódni.

Visszajelzéseket az intercom@mcssz.hu címre várjuk, részletek és kapcsolat ugyanitt.

Jó munkát!

Országos Külügyi BizottságCserkész programok

Szabadtéri Passió

Most hétvégén 2016. március 20-án (virágvasárnap) 15 órakor kezdődik Rácalmáson a Jankovich Kúria és Rendezvény és Turisztikai központ területén a szabadtéri passiójáték, amelynek megszervezésében és lebonyolításában a Szent Miklós Cserkészcsapat tagjai is részt vesznek.

A résztevevő cserkészek és a passió szervezői szeretettel várnak minden érdeklődőt, az ingyenes előadásra!

További részletekkel kapcsolatban Blau Sándor cspk-t kereshetitek!

Jó munkát!

Országos Iroda


Árvizi emléknap beszámoló

Negyedik alkalommal rendezték meg Szegeden a Dóm téren az Árvízi Emléknapot. A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésének célja, hogy megelevenítse az összefogás és az együttműködés erejét, mely európai összetartásból az 1879-es nagy árvíz után szinte a semmiből épülhetett fel újra Szeged.

Az eseményről a 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapat tagjai által készített videóból is tájékozódhattok!További hírek, beszámolók

A cserkész ahol tud, segít!

A "Gyűjtsük össze Újpest összes kupakját" akció keretében októbertől a 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapat tagjai is egy kisfiú (Balázs) támogatására gyűjtenek. Minden apró kupak segít neki abban, hogy egy nagyobb autó vásárlásával könnyebben eljussanak kezelésekre és vizsgálatokra.

A csapat olyan sikeresen vesz részt az akcióban, hogy teljesítményük a helyi hírcsatorna és több internetes portál érdeklődését is felkeltette.

További részletekről, kapcsolódási lehetőségekről Záhonyi Lajos csapatparancsnoknál érdeklődhettek!

Jó munkát!

Országos IrodaPályázatok

Alkoss Te is közösséget!

Megjelent a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram új pályázati kiírása. A pályázat kódja: IFJ-GY-16-A

A pályázat támogatni kívánja: az ifjúsági korosztályok bevonásával és aktív részvételével Magyarország közigazgatási határain belül és/vagy kívül megvalósuló, több alkalomból (minimum négy) álló programsorozatokat, amelyek szervesen illeszkednek az ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, hozzájárulnak az ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

Részletek, kiírás és útmutató letöltéseKiadja a Magyar Cserkészszövetség
Országos Elnöksége nevében
Ronkay János Péter csst. (293.)
országos vezetőtiszt.
cserkesz.hu/elnokseg
Feliratkozás a hírlevélre
Hírlevél archívum
K!
Az MCSSZ tagja a Cserkészmozgalom Világszervezetének (WOSM),
és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának (MCSSZF).