XI/22. 2016. július 3.

Szövetségi hírek, beszámolók

Országos Elnökség hírei
Országos Iroda nyári zárás
Szent Márton Találkozó
Szent István napi körmenet

Összmagyar hírek

Magyar Szolidaritás Tüze

Pályázatok

WWF pályázati felhívás egyetemistáknak

További programok, képzések

Cool zarándoklatok Hodász András atyával

Még mindig aktuális korábbi híreink

Segédszervezőket keres a 72 óra Kompromisszumok nélkül csapata
IRONMAN 70.3 Budapest 2016. - Jelentkezz önkéntesnek
Izgalmas nyári táborokat indít a nagykovácsi makerspace
Önkéntes lehetőség a Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpontban
Az Európai Cserkészrégió önkénteseket keres!
Országos Iroda változások
Szövetségi hírek, beszámolók

Országos Elnökség hírei

Kedves Cserkésztestvérek!

Június 21-én elmaradt a szokásos kedd esti elnökségi megbeszélés; José ekkor a WOSM Európai Régiójának konferenciáján vett részt Norvégiában, erről néhány rövid beszámolótt és képet Facebook-on láthattok:

Június 23-án este a KMCSSZ két éppen Magyarországon járó vezetője, Pigniczky Eszter vezetőképző vezetőtiszt és Szentkirályi Pál vezetőtiszt látogatott el hozzánk, megismerkedtünk velük és kötetlenül beszélgettünk szövetségeink szakmai munkájáról.

A 2016. június 28-án volt újabb elnökségi hagyományos keretben - a nyári tábordömping előtt utolsó alkalommal - ennek témái a következők voltak:

 • Találkozó az ICHTHÜSZ vezetőivel - vendégek: Bóna Zoltán, Csobolyó Eszter, Szuhánszky Gábor
  Az MCSSZ ICHTHÜSZ Közösségének februári közgyűlésén részt vett José az elnökség képviseletében, a kapcsolat további közös építése érdekében most a Közösség vezetősége ellátogatott az ülésünkre. Elsősorban az ICHTHÜSZ-nek (és általában a Szövetség lelki közösségeinek) az MCSSZ-ben betöltött szerepéről beszélgettünk, illetve hogy hogyan lehetne a cserkészvezetők figyelmét jobban felhívni a közösségekben meglévő lehetőségekre, hogy ezáltal a cserkészetünk vallásos, lelkiségi része erősödhessen.

 • Egyeztetés II. kerület elnökségével - vendégek (skype): Jernei Péter, Feledy Péter, Dobos Tamás
  Az MCSSZ tulajdonában lévő Tiszti Kaszinóval kapcsolatban felújítási kötelezettsége van a Szövetségnek, a tervek szerint a cserkész felhasználás mellett egy civil, helyi közösségeket támogató ház jönne létre. Ehhez forrást kell még teremteni, az ezzel kapcsolatos lépésekről, lehetőségekről egyeztettünk.

Az elnökségi további részében operatív ügyekkel foglalkoztunk.

Az Országos Hírlevél a nyári időszakban az elmúlt időszakban megszokott heti rendszerességnél várhatóan ritkábban fog megjelenni - a táborozásokhoz, legyen az szakági tábor, kerületi nagytábor, csapattábor vagy vezetőképző, szeretettel kívánunk:

Jó munkát!

Országos Elnökség


Országos Iroda nyári zárás

Az Országos Iroda a nyári szabadságolások miatt augusztus 6-21 között zárva tart. Az ügyintézés, illetve a helyszínek használata sem üzemel ez idő alatt. Ügyeiteket érdemes a szünet elé vagy utánra időzíteni. Kérdés, kérés esetén bátran írjatok a hello@mcssz.hu e-mail címre.

Jó munkát!
Hoffmann Ferenc
irodavezető


Szent Márton Találkozó

Kedves Cserkésztestvérek!

A Szombathelyi Egyházmegye, sőt az egész keresztény Magyarország számára is meghatározó, fontos ünnep Szent Márton születésének 1700 éves jubileumi évfordulója. Az egész éven át tartó ünnepségsorozat kiemelt eseménye a július 9-én és 10-én Szombathelyen megrendezésre kerülő zarándok, ifjúsági és családi találkozó. Erre szeretnénk titeket invitálni és a segítségeteket kérni a találkozó lebonyolításához. Amellett, hogy szolgálat is, a rendezvény remek programokat is kínál, így akár egy nyári csapatprogramnak is megfelelő. A csatolt plakáton és linken minderről bővebb információkat kaphattok!

A szervezők két dologban kérték a cserkészek segítségét: szombaton délelőtt az ünnepi szentmise előtt és alatt forgalomirányítás (16 év felettieknek), illetve az áldoztató papok kísérése, helyük kijelölése zászlókkal. Mindehhez kb. 150 cserkészt várnak, már a pénteki eligazításra is. Szállást egy közeli iskolában tudunk biztosítani (a hálózsákot, laticelt, csajkát hozni kell), korlátozott mosakodási (csak mosdó) lehetőséggel, jelképes 300 Ft/fő áron, ami tartalmazza a két reggelit szombatra és vasárnapra, a két meleg ebédet és a szombati hideg vacsorát. Érkezés: péntek 14:00 - 14:30-ig, utána közösen megyünk az eligazítás helyszínére. A szombat délután és a vasárnap teljesen szabadon tölthető el.

A jelentkezéshez kérlek töltsd ki az alábbi kérdőívet és az ott megadott e-mail címre küldjük a pontos tudnivalókat.

Szent Márton Találkozó kérdőív

Szent Márton Találkozó plakát

További információk kaphatók Takács Valentin - Valkó (50.) st.-től, illetve a http://szentmartontalalkozo.martinus.hu/​ honlapon.

Köszi:

Jó munkát!

Harkay Péter cst. (51)
kerületi vezetőtiszt

mobil: +36 30 6200 232
email: harkay.peter@cserkesz.hu


Szent István napi körmenet

A Táborkereszt idén is megszervezi az augusztus 20-i Szent Jobb
körmenetben való részvételt. Utána a Parlamentben teszünk látogatást
és onnan nézzük meg a tüzijátékot. Találkozunk 16 órakor a 3-as metró
Arany János utcai megállójánál a téren.

A parlamenti látogatáshoz személyi igazolvány vagy útlevélszám
megadásával lehet jelentkezni augusztus 1-jéig a taborkereszt@gmail.com
címen.Összmagyar hírek

Magyar Szolidaritás Tüze

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.
Tizenhárom évvel ezelőtt, 2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította ezt a kezdeményezést. Ennek nyomán otthon, a Kárpátmedencében, Kazahsztántól Honoluluig, Narviktól Rio de Janeiróig, Ausztráliától Japánig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák. Kérjük csatlakozzon e nemes kezdeményezéshez.
A gyertyaláng vagy a tábortűz mindenhol a helyi időszámítás szerint, augusztus 20-án este 21.00 órakor lobbanjon fel a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zealand, Ausztrália vonalától kelljen útra és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban aludjék ki. Így, amikor Budapesten felröppennek a Szent István napi tűzijáték első rakétái, a Magyar Szolidaritás Lángja már 11-12 órája úton van és Honoluluig még ugyanannyi órai útja van hátra.
Nincs olyan időzónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, így csak szervezés kérdése a megvalósítás: Tábortűz Wokingban, Fillmore-ban, Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortűzek Rióban, Caracasban, Sydneyben, Münchenben, Oslóban, Torontóban, a kiégett Krasznahorkán, Calgaryban, New Yorkban vagy Kőrösmezőn. Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felreppenő első rakétát tekintsék a Magyar Szolidaritás Tüze fellobbanásának.
Mozgalmunk sikeresen terjedt az egész világban, mert egy nemzeti hagyomány születéseként jelent meg sokunk előtt. Most újból útjára indul a Láng, hogy a világot bejárva emlékeztessen mindannyiunkat szétszórtságunkra és együttérzésünkre. A trianoni határokon kívüli és az otthoni magyarság egy napra a világ minden pontján legalább lélekben egymásra talál.
Ha módjában áll, tisztelettel felkérjük a felhívás közlésére, illetve terjesztésére.
Köszönettel vennénk az illő programra, illetve szertartásra vonatkozó RÖVID javaslatokat is.
Például:
1. Himnusz
2. RÖVID bevezető, az akció leírásával.
3. Ünnepélyes tűzgyújtás.
4. A jelenlévők felsorolhatják a trianoni határokon kívül élő barátaik nevét, országát.
5. Gondoljunk azokra, akik üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek még ma is magyarságukért, vagy kegyetlen börtönbüntetést, olyan vétségért, amiért a szerbek tizedannyi büntetést sem kapnak (Temerini fiúk).
6. Az ünnepi tábortűz vagy gyertya, mécses lángjánál mindenki meggyújthatja a magával hozott vagy kiosztott gyertyákat, mécseseket.
Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, akik már tizenharmadik éve vesznek részt ebben a mozgalomban és azoknak, akik most csatlakoznak hozzánk a világ minden tájáról.
Lendvai-Lintner Imre, Morris Plains, NJ, USA és Magyarody Szabolcs, Hamilton, ON, Kanada
KMCSSZ sajtószolgálata
További információért, kérjük, forduljon a Külföldi Magyar Cserkészszövetség sajtóirodájához:
2208 Gates Court, Morris Plains, NJ 07950, U.S.A.
Tel: (+1-703) 424-6755
Internetes honlapunk: www.kmcssz.orgPályázatok

WWF pályázati felhívás egyetemistáknak

Jó Munkát!

Továbbítom az alábbi felhívást:

Egyetemisták, főiskolások: ez Nektek szól!

A WWF Magyarország szemléletformáló pályázatot hirdet az egészséges erdőkért. Mutasd meg nekünk, Te hogyan tanítanád meg: a holtfa nem halott, hanem nagyon fontos szerepet játszik az erdőben.

Írj óravázlatot, készíts PPT-t vagy tervezz plakátot!

A nyeremény: külföldi tanulmányút az Északi-Kárpátok egy őserdő rezervátumába.

http://wwf.hu/egyeb-termeszetvedelem_/1/palyazati-felhivas-a-holtfa-nem-halott

Hajrá egyetemista cserkészek!

JM!
PetyaTovábbi programok, képzések

Cool zarándoklatok Hodász András atyával

KCST!

Hodász András Ifa atya vezetésével zarándoklatot szervezünk a Szentföldre és Olaszországba.
És hogy mitől cool?
Olvasd el Ifa atya cikkét, abból megtudod

JM!
Lakatos GergelyMég mindig aktuális korábbi híreink

Segédszervezőket keres a 72 óra Kompromisszumok nélkül csapata

Most olyan segítőket keresünk, akik nem köteleződnek el konkrét feladat mellett, de szívesen értesülnek a 72 óra aktualitásairól, és ha éppen ráérnek beszállnak a nyári hirdetésekbe, őszi plakátterjesztésbe, projektszerzésbe vagy bármi másba, amivel épp megkeressük őket a listán.

A segédszervezők
- felkerülnek egy belső levelezőlistára, ahol szabadon jelentkezhetnek felhívásokra
- nem vállalnak semmilyen kötelességet, akkor segítenek, ha épp tudnak, szeretnének
- segíthetnek a 72 óra hirdetésében, így akár ingyen vehetnek részt nyári programokon
- ősszel segíthetnek plakát- és szórólap terjesztésben
- ha aktívak, 72 órás ajándékokat kaphatnak

Jelentkezés: goo.gl/forms/YSnqao5NcUXPtmGG3


IRONMAN 70.3 Budapest 2016. - Jelentkezz önkéntesnek

Szeretnéd testközelből nézni a versenyzőket? Szívesen támogatnád őket szurkolással, frissítővel vagy a munkáddal? Akkor mutassuk meg idén is, hogy a cserkészek ahol tudnak segítenek!

Nézd meg mivel jár önkénteskedni a rendezvényen és jelentkezz!

A speciális képességhez írd be hogy cserkész vagy, így tudni fogunk a szervezőkkel egyeztetni a cserkészekről. :)


Izgalmas nyári táborokat indít a nagykovácsi makerspace

A 2016-os Országos Cserkésznapon is bemutatkozott a nagykovácsi Makerspace.hu, ami a gyerekeknek és családoknak szóló workshopok mellett a nyári szünetben tematikus táborokkal várja a 10-14 éves korosztályt. A nyári táborok olyan új képességeket adnak a gyerekeknek, mint az alapszintű 3D tervezés, programozás, famegmunkálás, a kisgépek és kéziszerszámok magabiztos használata, vagy annak a képessége, hogy valamit megtervezzenek, és aztán össze is állítsák.

A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély mellett működő oktatási épületben 3D nyomtatók, moduláris elektronikai elemek, lézervágó, CNC gépek, varrógépek és kéziszerszámok segítik, hogy bármilyen tárgyat létrehozhassunk. A hétfőtől péntekig tartó bejárós táborainkat úgy alakítottuk ki, hogy a résztvevők játéknak éljék meg ezt az öt nap alkotást, inspirálják őket az előttük álló feladatok, és lelkesen essenek neki olyan dolgoknak, amelyekről korábban nem is gondolták volna, hogy képesek megtervezni és létrehozni őket.

A gyerekek megtanulnak önállóan és csapatban dolgozni, a saját elképzelésüket céltudatosan végigvinni a megvalósításig, eközben megtanulják kezelni a kudarcot, fejlődik a problémamegoldó képességük, míg az alkotás örömének megélése magabiztossá, motiválttá teszi őket. A feladatok fejlesztik a kézügyességet és a vizualitást.

2016. június 20-24.

Tervezzünk és építsünk okos várost elektronikus modulokból! - ROBOTIKA-ELEKTRONIKA TÁBOR

Az Okosváros nevű táborunk során öt nap alatt fából és kartonból építünk fel egy óriási várost, amelyben mikroszámítógépek vezérlik a közvilágítást, a közösségi közlekedést, sőt, az egyes köz- és magánépületek energiagazdálkodását is.

2016. július 4-7.

BRINGAPIMPELŐ TÁBOR - Készíts hasznos kütyüket a biciklidhez, és kirándulj velünk a Budai Tájvédelmi Körzetben!

A bringapimpelő táborba mindenki elhozhatja a saját bringáját, hogy az ötödik nap végén egy sokkal menőbb, saját készítésű kiegészítőkkel továbbfejlesztett járgánnyal térhessen haza. LED-es lámpát, mobiltartót és más moduláris elemeket nyomtatunk 3D-ben, forrasztunk, csomagtartót készítünk, festünk, dekoráluk.

2016. július 18-22.

Építsünk működő szél-, víz- és naperőműveket! - ROBOTIKA-ELEKTRONIKA TÁBOR

Az Építs működő erőművet! nevű táborunk során öt nap alatt kicsinyített erőmű modelleket építünk a gyerekekkel. A tábor első napján a gyerekek megismerkednek azokkal az elektronikai elemekkel, amelyek az erőművek vezérlését végzik, illetve működésük alapelveivel.

2016. július 25-29.

MESEERDŐ - Tervezzük és nyomtassunk állatokat, fákat 3D-ben!

A Meseerdő nevű táborunk fókusza az állati és növényi formák modellezése. A gyerekek játékosan tanulják meg a 2 és 3 dimenziós számítógépes tervezés alapjait, miközben megtervezik és létrehozzák kedvenc állataikat. Emellett tanulmányi kirándulásokra járnak a közeli erdőbe, majd végül az általuk létrehozott figurákkal részt vesznek egy különleges társasjáték megalkotásában, amely az erdő életét mutatja be.

2016. augusztus 01-05.

ROVAROK VILÁGA - Tervezzünk és nyomtassunk állatokat, tárgyakat 3D-ben!

A Rovarok világa nevű táborunk fókusza az állati és növényi formák modellezése. A gyerekek játékosan tanulják meg a 2 és 3 dimenziós számítógépes tervezés alapjait, miközben megtervezik és létrehozzák kedvenc állataikat. Emellett tanulmányi kirándulásokra járnak a közeli erdőbe, tanulnak a rovarok életéről, élőhelyéről, sőt, létre is hoznak egy rovarhotelt, hogy minél közelebbről tudják tanulmányozni a rovarok életét.

Jelentkezés

Ha megtetszett valamelyik táborunk, töltsd ki ezt a kérdőívet!
Még több info a makerspace.hu-n!

Strommer Nóra


Önkéntes lehetőség a Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpontban

Kedves Cserkésztestvérek!

Hallottatok már a Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpontról?
Szeretnétek egy szezont a svájci Alpokban, cserkészek közt tölteni?
Szeretnétek átélni az állandó Mini-Dzsembori érzést?

Ha igen, itt a lehetőség!

A Kanderstegi Nemzetközi Cserkészközpont újra Pinkiek jelentkezését várja!

Nem tudod, hogy kik a Pinkiek?

Ők azok, akik (többek között) akár 800 vendégnek vezényelnek tábortüzet, alkalmanként több mint 500 emberre főznek, ellátják a személyzetet tiszta munkaruhával, szerelnek, fát vágnak, síelő csoportot kísérnek a hegyekben, az esőben, hóban sem adják fel, és mosolyogva teszik a dolgukat, hogy a Mini-Dzsembori állandóan pörögjön.

Úgy gondolod megvan benned minden, hogy a segítségükre legyél?

Ha igen, és az alábbi követelményeknek is megfelelsz, ne habozz:

 • 18 évesnél idősebb vagy
 • az MCSSZ aktív tagja vagy, befizetett tagdíjjal
 • tudsz angolul kommunikálni Igen? IGEN!

Mit kapsz cserébe?

 • szállást és étkezést (szabadnapokon is) az önkéntességed teljes idejére
 • heti másfél nap szabadságot
 • heti egy Céges Bulit
 • a szezon végén egy nagy Céges Búcsúbulit
 • teljes baleset biztosítást - nem egészségbiztosítás!!
 • pink munkaruhát (póló, pulcsi), munkához szükséges eszközöket
 • ágynemút, törölközőt, alapvető tisztálkodási szereket és elsősegély - felszerelést, mosási lehetőséget
 • ajánlólevelet
  Ezen tárgyi dolgok mellett rengeteg élménnyel, barátokkal és új készségekkel, képzettséggel felvértezve térhettek majd haza.

Időpontok:

kép

Az időpontok módosítására, kitolására, előrébb hozására NINCS lehetőség.

Ha felkeltette érdeklődésedet a lehetőség, írj az intercom@mcssz.hu címre egy "KISC" témájú érdeklődő emailt, hogy el tudjuk küldeni a további tudnivalókat.

Hetyey Annamária (442.)
külügyi titkár / international secretary

mobil: +36208230863
email: intercom@mcssz.hu


Az Európai Cserkészrégió önkénteseket keres!

Kedves Cserkésztestvérek!

Az Európai Cserkészrégió működését minden három éves ciklusban körülbelül 40 önkéntes segíti. Idén nyáron a régió új vezetést választ (Európai Cserkészbizottság), ezzel új ciklus kezdődik új önkéntesekkel. Az önkénteseket a Régió minden országából várják, a lehetőség minden európai cserkész számára adott. Általában körülbelül kétszáz jelentkezőből kerül kiválasztásra negyven fő. Magyarország az elmúlt ciklusokban sajnos nem képviseltette magát a régiós önkéntesek között, idén változtassunk ezen!

Ezen a linken találtok minden információt a jelentkezési és kiválasztási folyamatról, valamint a betölthető szerepkörökről. A csatolmány végén szerepel az a link is, amelyen a jelentkezéseteket beküldhetitek. Jelentkezési határidő: 2016. július 15., 12:00 (CEST).

Fontos tudni, hogy minden jelentkezőnek a teljes ciklusra (2016 nyarától 2019 nyaráig) kell feladatot vállalnia. A szükséges ráfordított idő nagyban függ attól, hogy milyen szerepet vállal valaki, de általánosságban évi 2-3 hosszúhétvégés európai találkozót, havi egy skype-konferenciát és a vállalt otthonról is végezhető feladatok elvégzését jelenti. Minden felmerülő költség, ideértve az utazásokat is, a Régiót terheli, tehát az önkéntes munka semmilyen anyagi áldozattal nem jár!

A Régió önkénteseihez való csatlakozás egy remek lehetőség magatoknak is (pl. munkatapasztalat nemzetközi környezetben, vezetői- és szakmai tapasztalatok szerzése, kapcsolatépítés) és fontos lehetőség a Magyar Cserkészszövetségnek is (becsatornázottság, ismertség, szorosabb kapcsolatok). Ahogy Kevin Camilleri, Magyarországért felelős Európai Cserkészbizottsági tag a hétvégén tartott OKGY-n kiemelte, az önkéntesküldés a következő fontos lépés az MCSSZ regionális szerepének erősítésében. Tegyünk ezért, jelentkezzetek!

Kérdéseitekkel forduljatok az Országos Külügyi Bizottsághoz bizalommal az intercom@mcssz.hu címen!

Jó Munkát!
Böröczky Csongor cst. (442.)
országos külügyi vezető | International Commissioner

mobil: +36 70 380 43 71
email: boroczky.csongor@mcssz.hu


Országos Iroda változások

Kedves Cserkésztestvérem!

Az országos irodában több változás is életbe lép, melyekről ezúton szeretnélek tájékoztatni titeket.

A mai naptól egy központi e-mail címen fogadunk minden ügyet, amellyel megkeresnétek minket. Ez az e-mail cím alapvetően az iroda belső működését segíti és támogatja. Célunk, hogy a szövetségben lévő folyamatokat egy helyről irányítsuk, ezért egy címre fókuszáljuk közös ügyeinket, amelyeket majd saját rendszerünkön belül osztunk tovább és követünk nyomon.
Az országos iroda elérhetősége ezentúl: hello@mcssz.hu
Az új cím által az iroda elérhető Hangouts beszélgetésben és Google+ rendszerben is.

Örömmel jelentjük be, hogy a Horánszky utca 20 szám alatti Párbeszéd Házának földszintjén kialakítottunk egy Mozgalmi Irodát. Az átalakítás még nem teljes, de már tudunk fogadni titeket azzal a céllal, hogy itt tudjátok tartani vezetőségi megbeszéléseiteket, vagy találkozóitokat. Az irodában lehetőség van önköltséges módon kávét, teát fogyasztani. Az irodában van pár asztal, ahová egymagad is beugorhatsz dolgozni, őrsire készülni, vagy csak egy kávét meginni.

Megbeszélésekre be kell foglalni előre a helységet a fent megadott hello@mcssz.hu címen. Azokat tudjuk nagyobb körben fogadni akik bejelentkeznek.
A mozgalmi iroda rendben és tisztán tartása közös felelősség, így úgy készülj hogy az elpakolás, mosogatás a résztvevők felelőssége, hisz nem egy kávézót nyitottunk.

Majdnem ugyanezen lehetőségek továbbra is elérhetőek a Tömörkény utca 3/a alatti székházban is. Az oda való foglalást is a központi címen kell jelezni.

Ha csak bejönnél egy kávéra, vagy egy-két órára dolgozni, akkor nem kell feltétlen bejelentkezned, elég ha bejössz és jelzed hogy megjöttél. Ha a földszinten nincs senki, akkor az első emeleti irodában jelentkezz és beengedünk.

Az MCSSZ saját állományú eszközparkjából továbbra is szívesen biztosít kölcsönzést cserkészei számára.
Változás, hogy a továbbiakban ezért kauciót, illetve három napi kölcsönzést meghaladóan költségtérítést kérünk.

A kaució minden esetben 5000 Ft/alkalom, amelyet természetesen a hibátlan visszahozást követően visszaadunk.

További bérlési árak, 3 napnál hosszabb bérlés esetén:

 • projektor 1000 Ft/24 óra
 • Kamera 1000 Ft/24 óra
 • kitűzőkészítő gép és körvágó 500 Ft/24 óra

Az eszközök a Horánszky és Tömörkény utcai irodában is elérhetőek. A bérlési igényt jelezzétek a hello@mcssz.hu címen. Azok számára akiknek már befoglaltuk és ingyenesen ajánlottuk a felszereléseket, természetesen még nem kell fizetniük.

Az eszközöket csapat, kerületi, országos vagy vezetőképzéshez kapcsolódó programokra adjuk díjmentesen. Ezektől eltérő nem cserkész, vagy nem önköltséges programokra a megadott napidíjak érvényesek a bérlés kezdetétől számítva.

Telefonos elérhetőségek

 • Tömörkény utca: +36 20 548 17 66
 • Horánszky utca: +36 20 823 17 85

Személyes ügyfélfogadás mindkét helyszínen továbbra is van csütörtökön 15-19 óra között. Egyéb esetekben telefonos egyeztetés szükséges.

A magazin.cserkesz.hu oldalon külön-külön bemutatjuk az iroda munkatársait, érdemes azt is nyomon követni, hogy tudjátok kik vannak az e-mailek és vonalak végein.

Várunk titeket a meglévő terekbe és keressetek új címünkön ha segíthetünk!

Jó munkát!
Hoffmann Ferenc cst. (118.)
IrodavezetőKiadja a Magyar Cserkészszövetség
Országos Elnöksége nevében
Ronkay János Péter csst. (293.)
országos vezetőtiszt.
cserkesz.hu/elnokseg
Feliratkozás a hírlevélre
Hírlevél archívum
K!
Az MCSSZ tagja a Cserkészmozgalom Világszervezetének (WOSM),
és a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának (MCSSZF).